top of page
bgImage

Lavt selvværd - som følge af livet i en dysfunktionel familie

Personlig udvikling betyder, at man er villigt til at arbejde med at få et bedre selvværd, et mere  harmonisk parforhold, en mere åben seksualitet, ville blive fri  eller lære at leve med sine afhængigheder, finde kærlighed eller at komme ud af sit singleliv.

Til dig der hænger i din fortid: måske er du vokset op i en familie, hvor de voksne havde det svært? Så svært, at de ikke altid var i stand til at give dig den tryghed og omsorg, du havde brug for? En familie hvor man hverken måtte være sur eller trist og måske endda heller ikke glad… Så har du med stor sandsynlighed følgende udfordringer i dit voksenliv.

- Du har svært ved at få et parforhold til at fungere

- Du er bange for at blive gennemskuet

- Du kan ofte blive i tvivl om, hvad der er normalt

- Du føler dig forkert og anderledes

- Du føler dig ensom

- Du er ofte stresset, angst eller deprimeret

- Du søger andres anerkendelse ved at være flink, hjælpsom eller dygtig

- Du har svært ved at mærke dine egne behov og give udtryk for disse

- Du har svært ved at mærke dine egne grænser og dermed svært ved at sige fra og sige nej

- Du er i tvivl om, hvem du dybest set er.

At vokse op i en såkaldt dysfunktionel familie er ikke nogen nem opgave. 

Det er på mange måder uforudsigeligt og utrygt og meget ofte ensomt. Derudover skammer børn fra dysfunktionelle familier sig ofte, fordi de identificerer sig med forældrene. At vokse op under så svære vilkår sætter spor i krop og sind. Man skaber en række overlevelsesstrategier, som er nødvendige i barndommen, men som hænger fast, også når man ikke længere har brug for dem – når man er blevet voksen. Og de besværliggør et voksenliv med tillid, tryghed og glæde.

Hvis du har et ønske om at bryde dette mønster, så er det af afgørende betydning, at du søger hjælp, fx hos mig, da jeg har speciale i lige præcis at hjælpe mennesker ud af denne type livskrise.


bottom of page